Nem hagyta jóvá szerdai ülésén Debrecenben a helyi választási bizottság a városba tervezett kínai akkumulátorgyár elleni fellépést lehetővé tevő, a Momentumhoz köthető népszavazási kezdeményezés kérdését.

Sőt, ezen az ülésen a hvg.hu információi szerint két másik, ugyancsak a beruházást gátolni célzó népszavazási kérdést is elutasított a testület.

 

Ez volt a Momentum kérdése:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?

Az LMP országos népszavazási kezdeményezést indított ebben a kérdésben, míg a Mi Hazánk is bejelenetett egy népszavazási kezdeményezést, amelyet szintén elutasítottak ma.

A Momentumhoz hasonló kérdést nyújtott be amúgy korábban az LMP is, miután kiderült, hogy a világ legnagyobb akkugyártó kínai CATL Debrecenben építené fel második európai üzemét. Majd a zöldpárt ​január végén úgy döntött országos népszavazást kezdeményezett azért, hogy csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul. Az LMP kezdeményezését még nem hagyta jóvá a Választási Bizottság, viszont már el is kezdték az aláírásgyűjtést, azonban állításuk szerint ez egyelőre csak egy petíció.

Forrás: HVG.hu

 

Előző cikkHa tud bármit erről a balesetről, keresse a rendőröket
Következő cikkAlvó férfiakat fosztott ki a két asszonyság!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét