Az akkumulátorgyárak helyett a hazai ipart támogassa a kormány!

A multinacionális vállalkozásoknak nyújtott vissza nem térítendő állami támogatások felülvizsgálatát, az akkumulátorgyártók esetében a kifizetések felfüggesztését, valamint a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások erősebb segítését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik két politikusa.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: az akkumulátorgyártással olyan, környezetkárosító technológia honosodna meg az országban, amely veszélyezteti a lakosok egészségét, egyben erősíti a vendégmunkások beáramlását.

Szerinte az ilyen üzemek „Magyarországot egy olyan technikával árasztják el, amelyet nem annyira fogadnak szívesen az európai térségben”, e gazdasági modell pedig „autóipari összeszerelőüzemből most egy akkumulátorgyártó nagyhatalmat igyekszik varázsolni”.

Keresztesy Gergő (Jobbik) Hajdú-Bihar megyei közgyűlési képviselő és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő Fotó: Béli Balázs/Alfahír

Szorgalmazta azt is, hogy – pártja korábban bemutatott, magyar munkavállalói kvótát előíró javaslata szellemében – ne „szervezetten importált” külföldieket alkalmazzanak az újonnan létesülő üzemekben, hanem igyekezzenek a térség lakosságát munkába állítani.

 Keresztesy Gergő Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja arra hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón: pártjának nem csupán környezetvédelmi aggályai vannak a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban. Mint mondta, a kiszemelt területen már most is rendszeresek a közlekedési dugók, és azt sem tudni, hogyan töltenék fel helyi munkaerővel az állásokat.

Forrás : MTI.hu

 

Előző cikkNői kézilabda: Újabb győzelem a lányoktól! Most a Békéscsaba volt az áldozat
Következő cikkJómódú, fiatal drogterjesztő csapatot kapcsoltak le Debrecenben (Videóvel)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét