A Jobbik-Konzervatívok szerint a kormány terve, hogy migránsmunkás-telepeket hoznak létre Debrecenben és a környező településeken veszélyes és alacsony bérekhez vezet.

Táblával hívják fel a figyelmet

Dr. Lukács László György a párt országgyűlési frakcióvezetője és Keresztesy Gergő a Jobbik-Konzervatívok megyei közgyűlési képviselője, helyi elnök helyezett el a város határában a Mikepércsi út végén egy kiegészítő településnév táblát felhívva a vendégmunkás problémára a figyelmet.

Ahogyan Dr. Lukács László György ismertette, a tábla felhívja a figyelmet arra, hogy hamarosan annyi vendégmunkás fog érkezni a debreceni akkugyárhoz és más beruházásokhoz, hogy az meg fogja változtatni a település kultúráját, biztonsági kérdés is lesz és ami rosszabb, a helyi lakosoknak még lejjebb fogja szorítani a fizetését.

Ugyanis szerinte az olcsó keleti vendégmunkások az alacsony béreik miatt vonzók a nagy cégeknek, így könnyen kiszoríthatják a helyieket és lefelé tartó bérversenyt indítanak el, amelynek a magyar emberek lesznek a vesztesei.

A Jobbik-Konzervatívok tisztességes bért és több jegyző hatáskört szeretne

Hozzátette a Jobbik-Konzervatívok a tisztességes bérekért küzd, így számára elfogadhatatlan a migránsmunkások betelepítése, amelyet a kormány tervez az elkövetkező időszakban

Majd ismertette, hogy szeretnék, hogy a jegyzők nagyobb jogköröket kapjanak a lakcímre való bejelentkezés vizsgálatában, hogy ki lehessen küszöbölni azt, ami Mikepércsen is történt, ahol több tucat vendégmunkás volt bejelentkezve egy családi házba.

Legyen intő példa a menekülttábor ha idegenekről van szó Debrecenben

Keresztesy Gergő elmondta, hogy az alacsony bérek azért is veszélyesek, mert ez újabb hullámban a fiatalok elvándorlásához vezet, akik az előző években is először inkább Budapstre majd Nyugat-Európába mentek jobb fizetés és munka reményében.

Figyelmeztetett továbbá arra is, hogy Debrecen már egyszer megtapasztalta milyenek az idegenek a városban, utalva a korábban Debrecenben működő menekülttáborra és az abból származó közbiztonsági problémára.

Fotók és cikk: Deb24.hu

Előző cikkTelt ház várta Hajdúszoboszlón a CATL gyárról szóló környezetvédelmi fórumot
Következő cikkIkszelt a Loki Bécsben- Konferencia-Liga

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét