Lukács László azt kérte a szállásadóktól ne fogadjanak be vendégmunkásokat, sőt szerinte nem kínai vegyiüzemekre, hanem tisztességes munkahelyekre és tisztességes bérekre van szükség.

Lukács Laci és a vendégmunkások! Most ezt így hogy?

Szerdán Debrecenben tartott sajtótájékoztatót a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője Dr. Lukács László György . A képviselő a normális béreket népszerűsítő kampányuk keretében elmondta, hogy a tisztességes bérek lennének a megoldás arra, hogy ne költözzön be több vendégmunkás Debrecenbe.

Kiemelte, hogy a kormány félmillió idegent tervez behozni hazánkba vendégmunkásként, amely veszélyes. Ezzel ugyanis megváltoztatják például Debrecen kultúrális összetételét és a magyar dolgozók bérét is le fogja nyomni a számolatlanul érkező vendégmunkás tömeg.

Álláspontjuk szerint nem vendégmunkásokat kell hívni, hanem tisztességes fizetést kell ajánlania a cégeknek a magyar dolgozóknak és akkor megoldódik a munkaerőhiány Debrecen körül is.

Kínai vegyiüzemek helyett tisztességes béreket.

A tisztességes bérek nem csak a vendégmunkásokat tartják távol szerintük, de a térség lakosságát is meg tudja tartani, így nem kell elvándorolnia a fiatalabbaknak a térségből.

A képviselő azt is elmondta, hogy  arra kérik a szállásadókat, hogy ne fogadjanak be vendégmunkásokat, utalva a hajdúszoboszlói eseményekre.

A Jobbik-Konzervatívok szerint

„vendégmunkás-telepek” létesítése helyett tisztességes béreket kell adni a magyar embereknek, hogy betöltsék a gyárak munkahelyeit.

Hangsúlyozta, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sok település áll a kiürülés szélén innen ugyanis nyugatra mennek dolgozni a lakosok, ahelyett, hogy itthon szülöföldjükön találnának munkát. Ezt szerinte meg kell álíltani.

Elmondása szerint:

Nem kínai vegyi üzemekre, hanem tisztességes munkahelyekre és tisztességes bérekre van szükség

A mai sajtótájékoztató teljes anyagát itt nézheti vissza:

Előző cikkEzt a püspökladányi férfit keresik! Segítsen megtalálni !
Következő cikkDrónvideó arról, hogy miként vadásztak a rendőrök a Kassai úton

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét