A debreceni Csokonai Színház felújítása

Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.

Gemza Péter jelenlegi igazgató megbízatása június végén jár le. Az igazgatói posztra hárman pályáztak, Gemza Péter nem adott be pályázatot.
A közgyűlési döntést megelőzően a pályázatokat értékelő szakmai bizottság egyértelműen Mátyássy Szabolcs pályázatát támogatta, akit a közgyűlés 2028. január 31-ig szóló mandátummal megválasztott igazgatónak. Az új igazgató pályázatában Szabó K. István rendezőt jelölte meg a színház új művészeti vezetőjeként.
Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlésen megköszönte Gemza Péter eddigi, művészeti vezetőként, majd színházigazgatóként végzett munkáját.
Mátyássy Szabolcs Zoltán 2014-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen alkalmazott zeneszerzés (BA), majd 2016-ban zeneszerző (MA) diplomát szerzett. 2021-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen DLA fokozatot, ugyanabban az évben művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakképzettséget kapott.
A Szegedi Nemzeti Színházban 1997-től 2003-ig, majd 2006-tól 2007-ig a prózai tagozat színművészeként volt a társulat tagja. Mátyássy Szabolcs a Színház és Filmművészeti Egyetem adjunktusa, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének a tagja.

Előző cikkGondosan kitervelte a lopást a fiatal férfi: Lopott kulccsal vitt el ékszert és 1,5 millió Ft. készpénzt
Következő cikkMost az M3-ason várható porátfúvás- Figyelmeztetnek a hatóságok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét