Post covid rehabilitációs programot indítottak januárban a debreceni gyógytornaközpontban – jelentette be a központ vezetője sajtótájékoztatón pénteken, Debrecenben.

    Mile Marianna azt mondta, csupán Debrecenben több mint ezer, a koronavírus-járványon átesett olyan beteg van, akiknek szüksége van az egyelőre térítéses gyógytorna-rehabilitációra, de Hajdú-Bihar más településeiről is fogadnak betegeket. A kezelések hosszú távú finanszírozására pályázni fognak – jelezte.

    A szakember hozzátette: háziorvosok és covid-ambulanciákon rendelő orvosok kezdeményezésére, nemzetközi protokollok alapján dolgozták ki a post covid rehabilitációs programot, amely kiterjed a légzés-, a mozgásszervi- és az idegrendszeri rehabilitációra.

    A programban való részvételt minden esetben előzetes orvosi diagnosztikai vélemény előzi meg, majd a debreceni Lehel utcai gyógytornaközpontban konzultációval és betegvizsgálattal folytatódik a kezelés.

    Ezután nyolc alkalommal egy-egy órás speciális, a post covid tünetekhez igazított, egyénre szabott terápia következik, amelyet minden esetben a kezelés eredményességét feltáró ismételt állapotfelmérés zár le – mondta Mile Marianna, hozzátéve, hogy a rehabilitációs programot tíz természetgyógyász részvételével kezdték meg Debrecenben.

Forrás : MTI.hu

Képünk csak illusztráció/ Stockphoto

Előző cikkA nap képe: Mélygarázs épül a Sas utcában
Következő cikkÚjabb fejlemény akkugyár ügyben: A Katasztrófavédelem megadta a hozzájárulását!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét