A Debrecen nem jutott be a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójába, mivel az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően csütörtökön hazai pályán 5-0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől.

Így már csak egy magyar csapat, az ugyanebben a sorozatban a selejtező utolsó fordulójába került Ferencváros maradt versenyben a nemzetközi porondon.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-Rapid Wien (osztrák) 0-5 (0-2)
——————————————-
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 16 500 néző, v.: Alekszandar Sztavrev (észak-macedón)
gólszerzők: Seidl (15.), Romancsuk (43. – öngól), Grüll (51.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)
sárga lap: Domingues (54.), Lagator (67.), illetve Seidl (25.), Querfeld (27.), Auer (31.), Sattlberger (34.), Cvetkovic (47.)
továbbjutott: a Rapid Wien, 5-0-s összesítéssel

Debreceni VSC:
————-
Megyeri – Kusnyír (Baranyai, 73.), Dreskovic, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncar – Szécsi (Domingues, a szünetben), Dzsudzsák (Mance, 86.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 61.) – Do. Babunszki (Bárány, 73.)

Rapid Wien:
———-
Hedl – T. Schick, Querfeld (Hofmann, 75.), Cvetkovic (Sollbauer, 82.), Auer (Moormann, 75.) – Sattlberger, Oswald, Kerschbaum – Seidl, Burgstaller (Mayulu, 79.), Grüll (Bajic, 79.)

Szöveges leírása annak, hogy mi is történt a meccsen:

A Rapid elképzelése szerint alakult a mérkőzés, a bécsi csapat nagy nyomás alá helyezte a debrecenieket, mivel jobbára a hazai térfélen zajlott a játék. Az első negyedóra végén Dzsudzsák röviden passzolt hátra, Seidl vette észre a lehetőséget, elvitte a labdát Dreskovic mellett, majd higgadtan passzolt a kapuba. Továbbra is a vendégcsapat irányított, de a félidő felénél a DVSC-nek is volt egy helyzete. Aztán rövid időn belül három sárga lapot összeszedett a bécsi csapat, a kezezésért kiosztott harmadik után, a 32. percben Dzsudzsák szabadrúgásból jobbról élesen ívelt középre, a berobbanó Babunszki pedig a kapuba talált, de lesről indult. Nemsokára meglett a negyedik Rapid-sárga is, a vendégek ebben a szakaszban többször szabálytalanul tudták csak megállítani a debrecenieket. A szünet előtt mégis növelték előnyüket, pontos átadásokkal eljutottak a debreceni kapuhoz, az alapvonalról balról bepasszolt labda pedig a menteni igyekvő Romancsukról került a hálóba.

Aktívabban kezdte a második félidőt a Debrecen, azonban az 51. percben gyors labdakihozatal után Grüll „megnyert egy futóversenyt”, és Megyerit kicselezve megszerezte a harmadik bécsi gólt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A 72.-ben Burgstaller kotorta be közelről a kapufáról kipattanó labdát, majd a 90.-ben Bajic fejezett be pontosan egy gyors támadást.

A pontosabban és jóval határozottabban, gyorsabban futballozó Rapid Wien sima győzelmet aratott, és jutott tovább.

Előző cikkKemény csata vár ma este a Lokira a nemzetközi kupában! DVSC- Rapid Wien
Következő cikkJó, ha tudja: Változik a Debrecenből induló vonatok menetrendje

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét