Százhatvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2023-ban központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést július 21-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Hajdú-Bihar vármegyében 5 nyertes egyesület volt:

  • Herpály Járási Önkéntes Mentőcsoport, Bakonszegi Polgárőr Egyesület összesen 490 240 Ft értékben
  • Kálló Járási Önkéntes Mentőcsoport, Hajdú Speciális Kutató -Mentő Egyesület összesen 954 132 Ft értékben
  • Gerrundium Járási Önkéntes Mentőcsoport, Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoport összesen 499 322 Ft értékben
  • Báránd Települési Önkéntes Mentőcsoport, Bárándért Egyesület és Polgárőrség  összesen 431 080 Ft
  • Hajdúnánás Járási Önkéntes Mentőcsoport,Hajdúnánási Polgárőr Egyesület összesen 366 725 Ft.

Ezt kell tudni a pályázatokról:

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget. A jóváhagyott döntés alapján százhatvanhét önkéntes mentőszervezet jut százmillió forint támogatáshoz.

A mentőszervezetekben tevékenykedők létszámának növekedésével arányosan beavatkozásaik száma is emelkedett, tavaly összesen 2 625 katasztrófavédelmi műveletben vettek részt az önkéntes mentőszervezetek.

Az önkéntes mentőcsoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését tizenegy évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem. A központi, majd a területi rendeltetésű mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezeteket hívták életre. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelem egységeinek munkáját, képesek hatékonyan, a hivatásosok irányításával működni.

Forrás Katasztrófavédelem

Előző cikkA Nagyerdő a No.1
Következő cikkEzt a püspökladányi férfit keresik! Segítsen megtalálni !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét