A sértett 2023. január 31-én tett bejelentést arról, hogy a lakásából eltűnt 1,5 millió forint készpénz, valamint félmillió forint értékű arany ékszer. A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak az ingatlanban, majd tanúkutatásba kezdtek és feltérképezték a sértett ismerősi körét.

Munkájuknak köszönhetően napokon belül a látókörükbe került egy 23 éves helyi lakos, aki a bejelentő egyik munkatársa volt. Előállították a fiatal férfit a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásán megtört és részletes beismerő vallomást tett. Gondosan eltervezte a bűncselekményt. Kilopta kollégája kabátzsebéből a lakáskulcsot, majd egy ismerősét megbízta azzal, hogy menjen el az ingatlanba és hozzon el minden értéket.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ötletgazdával és 27 éves társával szemben is lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Forrás és kép:Rendőrség

Előző cikkA nap képe: Gyöngyörű virágok a debreceni főtéren
Következő cikkÚj igazgatója van a debreceni Színháznak

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét