Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat – írták.

Felidézték: a vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg, sőt gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, akinek sikerült elugrania előle.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ámokfutásról még videó is készült:

A bíróság megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.
Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen – áll a közleményben.

Forrás : MTI.hu

Videó: Ügyészség/Youtube.com

Előző cikkDebrecen: Rosszul lett a nő az állomáson, ki is rabolták
Következő cikkBravúros segítségnyújtás a 4-esen Hajdúszoboszlónál (Videóval)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét